Tää reseptintynkä tulee viikon "viiveellä", mutta haitanneeko tuo.
Mökiltä mummi laittoi mukaan mahtavan nipun raparperinoksia.
Kiisseliä mä meinasin niistä ihan ensimmäiseksi tehdä... sitten tuli mieleen tämä Katjan resepti..
Kiisseliä mä meinasin niistä ihan ensimmäiseksi tehdä... sitten tuli mieleen tämä Katjan resepti..
Hetkisen pähkäiltyäni sain sitten "sovellettua" oikein tosi herkullisen piirakan.
Erityisen paljon tykkään tästä pohjasta. Siitä tulee ihanan kuohkea:
2 munaa
1½-2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
3dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1½dl juoksevaa sunnuntaita tai 150g sulatettua margariinia
1dl maitoa tai tuoremehua
pinnalle: mustikoita, puolukoita tai herukoita.
Tai niitä raparperejä ;)
Raparperit tein tuolla katjan ohjeella. Eli karamellisoin ne sokerissa, ennen levittämistä pohjan päälle.
Parhainta.. niinku jotkut muutkin piirakat, niin tämäkin oli kylmänä!!
Hyvältä ja herkulliselta näyttää! :)
VastaaPoistaItellä ois sama homma esissä tänään, tosin gluteenittomana ja maidottomana pitäis osata tehä.
Oon todella surkea leipoja, saas nähä mitä siitä syntyy (tuskin ainakaan blogiin juttua!)
Ja voi taivas se oli herkullista. Raparperista kun ei tee mitään kuin ehkä kerran vuoteen, ni ei pääse kyllästymään.
PoistaJos mieheltä olis kysyny mielipidettä, ni tuskinpa tästäKÄÄN olis postausta tullu :D
onneksi ei kysytä ;)