torstai 10. tammikuuta 2013

Näin mä teen..

Olen huomannut, että muillakin on ollut ongelmia ensinnäkin kuvatilan ja nyt sitten kuvien latauksien kanssa. Kerronpa nyt miten olen itse nämä ongelmat ratkaissut. Jos tää auttaa jotain muuta samalla, niin eihän tästä haittaakaan ole ;)
***
Kuvien muokkaus. Tämä toimenpide on mulle todella tärkeä. Siirrän kuvat koneelta vielä erilliseen kansioon, näin mulla on tallessa myös ne alkuperäiset. En vain raaski luopua niistä :)
Muokkauksessa käytän ilmaista PhotoScapea.
***
Teen kuville terävöintikorjauksen, lisään kirkkautta/syvyyttä, muita just sillä hetkellä haluamiani juttuja, muutan koon, ja valitsen objekteista tekstin, että saan liitettyä puumerkin kuviin.


Muistetaan tallentaa muokattu kuva :)
***

Koska aiemmin blogger on antanut lisätä kuvia ihan vain klikkaamalla lisää kuva -leikettä, mutta nyt kun sieltä puuttuu se selaa -painike, joudun käyttämään kikkakolmosta. Menen siis Picasan sivuille.. ja jos olet jo kirjautunut bloggeriin, tänne ei tarvitse uudelleen kirjautua. Valitsen nyt kansion minne lisään kuvia. Tällä kertaa tuon missä näkyy tuo lamppu. Avautuvassa sivussa näkyy ylhäällä kohta -> lisää valokuvia.
Klikataan sinistä palkkia ja ladataan haluamat kuvat kansiosta. Kaikki halutut kuvat saa kerralla painamalla samalla ctrl  -näppäintä. Lopuksi painetaan alhaalta ok -näppäintä.
 
Kirjoitetaan haluttu teksi ja lisätään kuva. Valitaan pop up -ikkunasta tuo Picasa kohta. Klikataan sitä kansiota minne kuvat äsken ladattiin. Rollataan ihan alas. Uusimmat on aina siellä.
Ja sitten toimitaan normaalista. Klikataan kuvaa ja painetaan *lisää valitut*
 
Nyt on kuva liitettynä tekstiin. Klikkaan kuitenkin vielä kerran kuvaa ja muutan koon. Joskus suureksi... ja joskus erittäin suureksi
.
Koska sain bloggauksen aloittaessani hetimiten neuvon, että kuvat kannattaa pienentää ja olen nyt sitä tehnyt.. mutta kuitenkin ladannut satoja kuvia, niin kuvatila silti ei ole juurikaan kasvanut. Käytettynä kun tämän hetkisestä tilasta on vaivaiset 0,8% 
 
Näin. Tässä tämä kuva nyt sitten on. Ei niin helposti, kuin vielä jouluna, mutta kuitenkin ladattuna.. mutkan kautta :)
 
Mukavaa torstaita! :)

4 kommenttia:

 1. Jäin miettiin, että eikö sinulla sitten , kun painat tuota "lisää kuva-kuvaketta" tuossa linkin vieressä, niin aukea tekstiä "valitse tiedosto", mistä pääsisit hakeen koneelta kuvia?

  Tein nimittäin juuri postauksen ja se toimii ihan moitteettomasti, vaikka Firefoxilla olenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Hanne.
   Ei aukea enää. Olen miettinyt muuttavani selainta.. siitä se taitaa johtua, mutta toistaiseksi ainakin menen näin.. kikkaillen :)

   Poista
 2. Hei Anu, löysin tänne ohjeisiin Hertan vinkin kautta. Olen juurikin nimenomaan tuskaillut tuon Selaa-napin puuttumista. Voihan. Apua. Onko se pysyvää, että se nappi on kokonaan poissa?! Eiiih, olen tähän asti aina vihannut Picasaa, miksikähän ihmeessä ne tuollaisen nyt on keksinyt? :( Onko kuvien laatu edelleen sitäkin kautta yhtä hyvä? Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne <3

   Ihmettelin itsekin. Ensin ajattelin, että se on vain mulla, mutta nyt on tullut useampikin postaus muiltakin. En tiedä onko pysyvää.. toivottavasti ei. Toisilla on auttanut selaimen vaihto.
   Älä suotta vihaa Picasaa.. siellä ne blogin kuvat KAIKKI kuitenkin on.. vaikka poistaisit tekstit blogista.
   Laatu on edelleen ihan hyvä. :)

   Eipä kiittämistä. :)

   Poista

Hei <3
Kiva, että piipahdit blogissani.
Ilahduta minua ja jätä käynnistäsi kommentti.
:)