tiistai 29. huhtikuuta 2014

Lauantain koulupäivä

Koska vapun jälkeinen perjantai on lapsilla vapaa niin pitihän se päivä korvata.
Se olikin sitten erilainen päivä, johon me kotiväkikin saimme osallistua.
Minä olin lasten kanssa koulussa 9-13 vaikka aluksi meitä aikuisia piti olla 2, mutta miehen kaaduttua sairasvuoteelle jouduin jakamaan huomioni lapsille fifty-fifty.. parhaani ainakin yritin. 

Mutta mitä kaikkea päivään sitten mahtuikaan..

Klo 9 starttasi Unicef -kävely johon sponsoroin pojalle 1€/1 kävelty km. 
3 kierrosta hän siinä ehti kävellä. Mulla oli aivan väärät kengät jalassa maastoon nähden, mutta pääsin mä yhden kierroksen menemään. Lenkkareita kaipasin lenkin puolessä välissä. Ei se ollutkaan mikään hiekkatie/pururata niinkuin olin ajattelut.

Kävelyn jälkeen sitten ruokalipukkeen ostoon ja syömään. Makkarakastike ja peruna maistui hyvältä. Viimeksikin, kun olin tytön kanssa viettämässä päivää niin tarjolla oli kalakeittoa ja aivan törkeen hyvää silloinkin. Seuraksi sain onneksi molemmat lapset <3

Ruokailun jälkeen oli vartin välitunti minkä jälkeen oli tyttären luokka järjestänyt muutaman esityksen.. pari tarinaa ja lauluja. Hauskoja esityksiä olivat 3-luokkalaiset tehneet.

Esitysten jälkeen tulikin seuraavaksi meidän aikuisten ja lasten järjestämä yllätys opettajalle.
Lapset lauloivat hienosti ja eräs äiti ojensi opelle kukat ja lahjat kiitoksena kaikesta. Hän siis jää eläkkeelle tämän lukuvuoden päätteeksi. 
Niin oli herkkä tunnelma, että pienet itkuthan siinä pääsi itsekullakin.

Itkujen jälkeen kohti seuraavaa "pistettä". Tytön luokkaan järjestettiin buffetti jonne tuotiin syömisiä nyyttärimeiningillä. Tarjottavaa tulikin todella paljon ja niin oppilaat ovat voineet jatkaa herkutteluja vielä tällä viikolla. Huomenna koulu järjestää vappudiscon, joten sinne on sopivasti tällä luokalla herkut valmiina.

Sokeriannoksen jälkeen ehdin vielä seuraamaan pojan tuntia ja siellä oltiinkin matematiikan kimpussa. 
Ensin yhdisteltiin parillisia lukuja ja sen jälkeen  parittomia lukuja.
Klo 13 jäin vielä vaihtamaan muutaman sanan pojan opettajan kanssa, että miten meidän erityisoppilas on ensimmäisestä vuodesta selvinnyt. Ja hienostihan hänellä menee. Lukee ja laskee niin kuin ikätasoon kuuluukin. Hänellähän on viime vuonna esikoulun huolen takia tehty tutkimuksia ja diagnoosiksi saimme Dysfasian. Siihen nähden kaikki on mennyt TODELLA HYVIN! Ilahduttihan poika meitä viime viikolla myös matematiikan kokeella ja siitä tuli huiman hyvä arvostelu 44/46pistettä ja arvosanaksi 10-
*

Päivä jatkui tästä vielä klo 19 asti ennen kuin pääsin huilimaan. Väliin mahtui kaupassa käyntiä, ruoanlaittoa, siivousta ja kirppiskamojen keräämistä.
Semmoinen 12h päivä oli kyllä enemmän kuin tarpeeksi.
*

Lauantain kuulumiset tuli tässä. Nyt voin toivotella teille kivaa tiistain jatkoa :)

2 kommenttia:

Hei <3
Kiva, että piipahdit blogissani.
Ilahduta minua ja jätä käynnistäsi kommentti.
:)